Adem KALIN – Yazılım Mühendisi

Hayat Kurtarmayan Bilgiler – 2 : “ALT + PRINT SCREEN” Kombinasyonu ve Sagladıgı Büyük Kolaylık

Artık bu tarz ufak ama işe yarayan hatta bazen büyük zaman tasarrufu yaptıran bilgileri, edindiğimde çok sevdiğim güzellikleri, “Hayat Kurtarmayan Bilgiler” başlığı altında yazmayı planlıyorum 🙂 Evet gerçekten yazdıklarım hayat kurtarmıyor, büyük büyük dünyaları kurup yıkan şeyler değil yazdıklarım ama yeri geldiğinde işimizi ziyadesiyle kolaylaştırabilirler. Umarım okuduktan sonra aynı fikirde oluruz 🙂

Gelelim daha önce bir patronum yaparken gördüğüm fakat tam olarak nasıl yaptığını bulamadığım, benim de bu hafta tam olarak öğrendiğim konuya… Evet başlıktan anlaşılacağı gibi Windows üzerindeki bir kısayolda bahsediyorum : “ALT + PRINT SCREEN” kombinasyonu… Ne iş yapar bu kısayol kombinasyonu derseniz, aslında “PRINT SCREEN” ‘in yaptığı işin daha özel bir hali diyebiliriz. “PRINT SCREEN” bütün ekranın o anlık görüntüsünü alırken, yeni keşfettiğim kombinasyon yani “ALT + PRINT SCREEN” ise yalnızca etkin olan ve seçilmiş, en öndeki formun o anlık görüntüsünü alıyor.  Bu kombinasyon için klavyedeki her iki “ALT” tuşunu da kullanabiliyoruz.

Bu durum özellikle yazılım sektöründe analistler ve kullanıcı dökümanları hazırlayan kişiler için çok iş kolaylaştırıcı bir yöntem olabilir. Sürekli olarak etkin ekranın görüntüsünü almak için Paint’e (yada daha profesyonel bir program da olabilir) yapıştırıp orada kesip tekrar dökümana yapıştırmak gayet vakit kaybettirici bir iş.

Bu konuda Microsoft’un ne dediğini de paylaşalım : Microsoft

Birer örnekle de daha anlaşılır kılalım ( her ne kadar basit olsa da )  İyi kopyalamalar 🙂

Print_Screen

PRINT SCREEN

 

Alt_Print_Screen

ALT + PRINT SCREEN

2 thoughts on “Hayat Kurtarmayan Bilgiler – 2 : “ALT + PRINT SCREEN” Kombinasyonu ve Sagladıgı Büyük Kolaylık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir