Adem KALIN – Yazılım Mühendisi

Whatsapp Grup Mesajlarında Okundu Bilgisi Görüntüleme

Günümüzde akıllı (hatta yarım akıllı 🙂 ) telefonu olup da Whatsapp kullanmayan yoktur sanırım. İnsanlar artık birçok sebeple akıllı telefon kullanıyor ve bu telefonlarında da Whatsapp ilk kurulan uygulamalardan biri oluyor. Öyle ki, orta yaşı geçmiş, teknoloji ile bağlantısı çamaşır veya bulaşık makinası seviyesinde olan teyzelerimiz dahi torunlarının birkaç fotoğrafını, videosunu yada ses kaydını uzaklarda bile alabilmek, özlem giderebilmek için bir şekilde bu uygulamayı kullanmayı öğreniyorlar. Durum böyle olunca uygulamanın her geçen gün yeni özellikler edinmesi de kaçınılmaz oluyor.

Biliyorsunuz ki Whatsapp yakın bir zamanda, mesajların karşı tarafa iletildiği bilgisine ek olarak, okunduğu bilgisini de göstermeye başladı. Hatta bununla birlikte sosyal medyada aşağıdaki gibi birçok esprinin de esin kaynağı oldu 🙂

Whatsapp OkunduFakat bu özelliğin grup sohbetlerinde de desteklendiği pek bilinmiyor olabilir. Çünkü grup sohbetlerinin gösterildiği ekranlarda, mesaj grup üyelerinin tamamına iletilene kadar tek bir tick işareti gösteriliyor. Grup üyelerinin tamamına mesaj başarılı şekilde iletildiğinde ise iki tane soluk renkli tick işareti çıkıyor. Tâ ki mesajın iletildiği grup üyelerinin tamamı bu mesajı okuyana kadar… Grup üyelerinin tamamı mesajı okuduğunda ise mavi renkli o meşhur okundu tick leri görüntüleniyor artık.

Bu yukarıda anlatmaya çalıştığım süreç biraz sürebiliyor. Geçiş aşamalarında okundu bilgilerinin ayrıntılı görüntülenebilmesi için Android telefonlarda yapmaniz gereken basit adımları aşağıda kısaca ekran görüntüleriyle göstermeye çalışacağım. Umarım işe yarar bir bilgi olur sizler için de.

Öncelikle bunu gösterebilmek için bir grup sohbetine ihtiyacımız var 🙂 Aşağıdaki sohbette 3 arkadaşım mevcuttur.

Whatsapp Grup Sohbeti

Kendi yazdığımız bir mesajın üzerinde bir süre basılı tutarak onu seçili hale getirdiğimizde yukarıda bir ufak menü açılıyor.

Whatsapp Grup Sohbet SeçeneklerBu menüde info işareti şeklinde olan ikona ( Info ) tıkladığımızda yeni bir ekran açılıyor. Bu ekranda, seçmiş olduğumuz mesajımızın kimlerin telefonuna ulaştığı, kimlerinkine henüz hiç ulaşmadığı ve kimlerin bu mesajı okuduğu bilgisi liste şeklinde gösteriliyor.

Whatsapp_Grup_Okundu

Tabi şunu eklemek lazım, henüz sadece kendi yazdığımız mesajların bu bilgilerine ulaşabiliyoruz. Ayrıca okundu bilgisinin alınabilmesi için, Whatsapp ‘ın bu özelliği destekleyen son sürümüne karşı taraftakiler tarafından güncellenmiş olması gerekiyor.

İyi mesajlaşmalar.

2 thoughts on “Whatsapp Grup Mesajlarında Okundu Bilgisi Görüntüleme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir