Adem KALIN – Yazılım Mühendisi

Facebook Virüslerinden Kalıcı Olarak Kurtulmak

Ayrıntılarla boğuşmadan, ekran görüntüleriyle, en kısa yoldan insanlara rezil olmadan bu lanet Facebook virüslerinden nasıl korunabileceğimizi anlatmaya çalışacağım. Aşağıda görüntülerini paylaşacağım adımları sırasıyla yerine getirmeniz halinde bu belayı başınızdan artık savmış olacak ve aslında da sizin onayınız olmadan duvarınızda birşey paylaşılmasını, yine onayınız olmadan biryerlerde etiketlenmenizi engellemiş olacaksınız.

Adımları tamamladığınızda, birileri sizi isteyerek veya istemeyerek etiketleseler dahi, bu etiketler öncelikle sizin onayınıza sunulacak, siz onay verirseniz yayınlanacak, beğenmez ve onaylamazsanız da sizin duvarınızda yayınlanmayacaktır. Böylece kötü içerikli virüs paylaşımlarını arkadaşlarınız görmeden siz temizlemiş ve hatta isterseniz şikayet de etmiş olacaksınız. Facebook aslında basit bir ayar ile buna izin veriyor ancak insanların büyük bir çoğunluğu bu ayarları kurcalamadığından dolayı habersiz şekilde yaşıyor.

Öncelikle ben anlatımlarımı hem Facebook Android Mobil Uygulaması üzerinden hem de bilgisayar ekranından aldığım görüntüler üzerinden anlatıyor olacağım. Ancak zannediyorum I-Phone mobil uygulamasında da aynı ayarlar yapılabilir durumdadır. Elimde mevcut olmadığı için ekran görüntüsü paylaşamıyorum onunla ilgili.

Android Mobil Uygulama

  • Uygulamanın son versiyonunda sağ üst taraftaki profilimize ulaştığımız sekmenin en altından Hesap Ayarları ‘nı açıyoruz.
Facebook Mobile Hesap Ayarları

Facebook Mobile Hesap Ayarları

  • Gelen ayarlardan Zaman Tüneli ve Etiketleme ‘yi seçiyoruz.
Facebook Mobile Zaman Tuneli ve Etiketleme

Facebook Mobile Zaman Tuneli ve Etiketleme

  • Bir sonraki ekranda açılan ayarlardan işaretli olan iki ayarı AÇIK konumuna getiriyoruz. Bu ayarlardan ilki yani Zaman Tüneli Onayı ‘nı açtığınızda bir arkadaşınız sizin duvarınızda birşey paylaşmak istediğinde bu onayınıza sunulacaktır. İkinci ayarı yani Etiket Onayı ‘nı açtığınızda ise arkadaşlarınız yada arkadaşlarınızın profiline bulaşmış olan virüsler sizi bir gönderide etiketlediğinde sizin onayınıza sunulacaktır. Ben ikisini de AÇIK konuma getirmenizi tavsiye ederim.
Facebook Mobile Etiketleme Onayı

Facebook Mobile Etiketleme Onayı

  • Bunu yapmak için her iki ayar seçeneğini seçtiğimizde aşağıdaki gibi ekranlar açılacak. Açılan ekranlardan ilgili seçimi ON yani AÇIK konumuna getiriyoruz.
Facebook Mobile Zaman Tüneli Onayı

Facebook Mobile Zaman Tüneli Onayı

Facebook Mobile Gönderi Etiket Onayı

Facebook Mobile Gönderi Etiket Onayı

Bilgisayar

  • Facebook sayfanızı açtığınızda, ekranın sağ üst noktasında yer alan kırmızı ile işaretlediğim kilit işaretine tıkladığımızda açılan menüden, 2. adım olarak kırmızı ile işaretlediğim Diğer Ayarları Gör ‘e tıklıyoruz.
Facebook PC Hesap Ayarları

Facebook PC Hesap Ayarları

  • Açılan ayarlar ekranında solda işaretlediğim Zaman Tüneli ve Etiketleme ‘yi seçiyoruz. İlgili ayarlar sağ tarafta açıldığında ise sırasıyla 2 ve 3. işaretlediğim ayarları düzenlememiz gerekiyor. (Bu ayarların ayrıntısını mobil uygulama için yazdığım yukarıdaki satırlardan okuyabilirsiniz.) İkisini de AÇIK konumuna getirmenizi tavsiye ediyorum.
Facebook PC Zaman Tüneli ve Etiketleme

Facebook PC Zaman Tüneli ve Etiketleme

  • İlgili ayarları AÇIK konumuna getirmek için yapmanız gereken, aşağıdaki ekranlarda bulunan seçeneği düzenlemekten ibaret.
Facebook PC Zaman Tüneli Onayı

Facebook PC Zaman Tüneli Onayı

Facebook PC Gönderi Etiket Onayı

Facebook PC Gönderi Etiket Onayı

Haydi bakalım, yeni ayarlarınız hayırlı olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir